Używał już ktoś nowej serii M100 od firmy LG ?? Jakie wrażenia?? Będzie to godny następca popularnej iC piątki ??
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2018-01-17 07:40:19
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
Aktualnie testujemy model serii M100 - niedługo pojawią się na portalu kolejne artykuły poświęcone tej serii falowników, więc będzie się można dowiedzieć nieco więcej na ich temat.
Ogólnie zapowiadają się dość interesująco, jednak wg mnie jeszcze trochę czasu upłynie zanim zastąpią serię iC5.
Autor:
~TestoGG32
Data dodania:
2018-01-22 08:05:23
Lista tematów:
11
Ilosc postów:
18
Seria iC5 ma dość mocną pozycję na rynku, głównie za sprawą jej niezawodności, łatwości obsługi i programowania oraz świetnej ceny.
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2018-01-23 07:43:28
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
Po pierwszych testach muszę przyznać że wrażenia całkiem dobre. Tak jak zdążyła nas przyzwyczaić seria iC5, również te falowniki nie sprawiają kłopotu w programowaniu, wg mnie konfiguruje się je jeszcze szybciej niż przemienniki serii iC5. Wszystkich funkcji jeszcze nie przetestowałem ale te najważniejsze działają bez problemu.
Jedyne co to wg mnie falowniki te mogły by być nieco mniejsze - bardziej kompaktowe. Co prawda mogą być montowane w rzędzie, jeden obok drugiego z zachowaniem wyłącznie 2mm odstępów, jednak np. w porównaniu z Lenze serii i500 mają dość spore gabaryty.