Witam mam takie pytanie do was , czy jest możliwość sterowania częstotliwością falownika prze moduł gsm? Żeby np zwiększać/ zmniejszać ciśnienie wody za pomocą wiadomości sms ?
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2017-05-29 08:38:58
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
Istnieje możliwość ustawiania 4 częstotliwości wyjściowych falownika poprzez zdalne (przez GSM) sterowanie wyjściami modułu ROPAM BASIC GSM 2(https://sklep.rettpol.com.pl/basic_gsm_2_modul_powiadomienia_i_sterowania_gsm__terminal_gsm_(nadajnik_gsm)_ropam-18141i).
Jeżeli znalazł by się taki moduł z możliwością zadawania wartości wyjścia analogowego przez GSM można by sterować częstotliwością falownika dokładniej jednak ja nie spotkałem takiego urządzenia.
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2017-05-29 08:42:17
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
Update:
Jeżeli falownik oferuje sterowanie binarne to wówczas poprzez sterowanie 4 wyjściami modułu ROPAM BASIC GSM 2 istniała by możliwość ustawienia do 16 częstotliwości wyjściowych.
Autor:
~MiloszW
Data dodania:
2017-06-13 07:54:04
Lista tematów:
3
Ilosc postów:
15
Mi tutaj na myśl przychodzi nieco inne rozwiązanie - sterownik PLC z modułem wyjść analogowych, który jednak zamiast przez GSM były sterowany przez internet (np. sterownik LOGO 8 firmy Siemens oferuje takie możliwości).