witam witam zakupilem taki falownik nieatety nie mam instrukcji znalazlem kilka i w kazdej jest innaczej opisane gniazdo s5 w jednym jest wybor predkosci a w drugim wylacznik glowny od czego jest to uzaleznione? zalezy mi aby w tym falowniku zamontowac wylacznik bezpieczenstwa dodaje zalaczniki
Autor:
~eplus
Data dodania:
2018-04-03 13:29:04
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
232
S1 do S5 są to wejścia dwustanowe sterowane stykami zewnętrznymi. W znakomitej większości falowników są one swobodnie programowalne, tzn. można im przypisywać funkcje z listy 20...40 możliwych, np. zmiana kierunku, prędkość ustalona, hamowanie, prędkość manewrowa, wyłączenie bezpieczeństwa, zmiany czasu narastania prędkości i wiele innych. Zdarza się, że np. jedynie start i wyłączenie awaryjne jest przypisane sztywno. Domyślnie w Yaskawa S5 to wybór prędkości stałej, tak przynajmniej wynika ze schematu montażowego. O ile można, ja staram się wykorzystywać domyślne przypisanie, zwłaszcza startu, ale oczywiście jeśli potrzebujemy jakiejś funkcji spoza tych 5 domyślnie przypisanych przez producenta, to zmieniamy funkcje wejść - po to one są. (S1 przód, S2 tył, S3 stop awaryjny, S4 reset, S5 stała prędkość - taki plan znalazłem).
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2018-04-17 07:05:30
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
Pod linkiem poniżej dostępny jest schemat, na którym widać tak jak pisał kolega eplus, że dla wejścia cyfrowego nr 5 domyślnie przypisano funkcję stałej prędkości - na schemacie jest to "Multi-speed 1" - Link: www