Witam serdecznie. Mam pilny problem do rozwiązania z falownikiem Keb F4 Homag WEEKE OPTIMAT BP145. Mianowicie wrzeciono kręci się non stop takimi samymi obrotami nie ma siły pomimo ustawionych w programie 18000rpm nie reaguje w ogóle na zmiane parametrów cały czas ma takie same obroty. Po wejsciu w manualne sterowanie falownika i zwiększanie ręczne parametrów bezpośrednio na falowniku wrzeciono reaguje poprawnie ;-) który parametr odpowiada za to ustawienie? Gdzie jest błąd? Z góry dziękuję za pomoc.
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2019-02-28 07:47:25
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
Bez schematu układu i listy zmienionych parametrów falownika to trochę wróżenie z fusów.
Na początku zacząłbym poszukiwania rozwiązania od parametrów odpowiedzialnych za konfigurację sposobu zadawania częstotliwości wyjściowej, prędkości nadrzędnej JOG, oraz prędkości krokowych.
Autor:
~djmauro
Data dodania:
2019-02-28 09:48:02
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
2
Jasne rozumiem. Podsyłam instrukcję od f5 parametry cp do numeru 24 są dostępne w tym f4 też ;-) moją uwagę zwraca jeszcze jedna sytuacja mianowicie pomimo tego ze silnik kreci się w prawo na wyświetlaczu widnieje napis rcon co mowi o obrotach w lewo i pokazują sie ujemne wartości czestotliwości ;-( prosze spojrzec na instrukcję moze pomoże to coś którym parametrem ewentualnie się zainteresowac??