wstecz Falownik LG SV008iC5-1F i silnik 3 fazowy 0.75kW
Autor:
~JacekM
Data dodania:
2020-08-05 15:30:44
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
0
Witam.
Kupiłem falownik LG SV008iC5-1F i silnik 3 fazowy 0,75kW. Skonfigurowałem wszystko i uruchomiłem. Zwykle jest tak, że włączam przyciskiem zewnętrznym, krótkie buczenie i rusza zwiększając obroty do wcześniej ustawionych np. do 50Hz. Zdarzają mi się jednak sytuacje, że silnik przy uruchomieniu nie startuje. Słychać buczenie i potrzebuje więcej czasu na ruszenie, a czasami po kilku sekundach wyłączam go bo nie rusza. Gdzie mogłem popełnić błąd w programowaniu lub jaki może być powód takiego zachowania? Silnik podłączony do małej tokarki. Podobno przy silniku 0,75kW miał to być demon mocy, ale mam wrażenie, że do pełnej mocy trochę mu brakuje
Dziękuję za pomoc.
Autor:
~eplus
Data dodania:
2020-09-05 04:00:31
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
232
Proszę sprawdzić dokręcenie przewodów silnikowych. W puszce silnika musi być połączenie w trójkąt. Jeśli silnik był przezwajany, to z korpusu musi wychodzić 6 przewodów, bo przy trzech trójkât jest nieosiągalny.
Podgląd prądu: joystickiem w górę proszę wybrać kolejno Acc, Dec,... Cur (prąd) i wejść w ten parametr. Przy rozruchu i w pracy będzie widoczny pobierany prąd - nie powinien przekraczać znamionowego, ani też być znacznie od niego mniejszy. Jeśli nic się nie wyjaśni, można zacząć od poczâtku, przywrócić nastawy fabryczne.