wstecz Panel na zewnętrzny szafe do falownika LG IC5 ?
Autor:
~Misiek
Data dodania:
2013-11-04 19:48:54
Lista tematów:
5
Ilosc postów:
0
Posiadam falownik 1,5 kW LG SV015IC5-1F – falownik jest zabudowany . Potrzebuje na szafie umieścić panel z wyświetlaczem tak żeby pokazywał albo częstotliwość , albo wartość procentową lub obroty(wszystko jedno ) . Możecie coś polecić jakieś rozwiązanie bo do tej serii chyba nie ma w ofercie zewnętrznego panelu LG ?
Autor:
~eplus
Data dodania:
2013-11-06 19:40:50
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
232
Jedno rozwiązanie to montaż falownika tuż za drzwiczkami i otwór zasłonięty pleksą (widziałem w praktyce), drugie - to jakieś prace rzeźbiarskie (nie próbowałem i nie polecam).
Autor:
~Rafi
Data dodania:
2013-11-09 09:23:12
Lista tematów:
0
Ilosc postów:
26
Nie mam dużego doświadczenia w tym temacje ale spotkałem uniwersalne zadajniki zewnętrzne z wyświetlaczami np. taki : www, ewentualnie tańsze wskaźniki tablicowe przylepiane do szafy .
Autor:
~eplus
Data dodania:
2013-11-11 08:59:19
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
232
A owszem, racja! Jeśli nie potrzebujemy pełnej funkcjonalności panelu, a tylko odczytu jednego parametru, to można wyprowadzić odpowiednio zaprogramowane wyjście analogowe falownika AM na wyświetlacz zewnętrzny, albo nawet na najtańszy miernik za 12zł z marketu, bo na pewno cena gra rolę. Jeśli nie gra, to IG5A ma w opcji zdalny panel.
Uwaga: miernika "z marketu" (na bateryjkę 9V) nie da się zasilić z napięcia 10V dostępnego na zacisku VR falownika, gdyż minus zasilania i minus wejścia muszą być rozdzielone.