jak ustawić 3 prędkości na falowniku LS SV004IE5-1c
Mam tak ustawione na falowniku :
drv - na 1
Frq na 3
zdefiniowane St1 St2 St3
odpowiednio P66 -5- zwarcie CM i P1 - wyświetla częstotliwość a silnik nie startuje
P67 -6 - zwarcie CM i P2 - wyświetla częstotliwość a silnik nie startuje
P68 - 1 - działa po zwarciu reaguje na potencjometr - jest ok
Co mam nie tak poustawiane ?
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2014-10-02 09:06:13
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
A czy w czasie gdy były zwarte styki P1 - CM zwierał Kolega również styki P3 - CM - czyli podawał sygnał pracy w tył dla częstotliwość St1 ustawionej przez zwarcie zacisków P1 - CM ??
Autor:
~Retro
Data dodania:
2014-10-06 16:22:56
Lista tematów:
2
Ilosc postów:
1
Wykorzystałem w końcu wejście P1 jako załącz wyłącz a na wejściach P2 , P3 ,P4 ustawiłem prędkości potrzebne (P66- 0 ,P67-5,P68-6, P69-7 ,+ ustawienie st ) i jest ok
Autor:
~eplus
Data dodania:
2014-10-08 06:43:14
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
232
Liczba na wyświetlaczu (gdy nie świecą diody FWD, REV) oznacza tylko aktualną wartość zadaną bez rozkazu ruchu. Aby fizycznie zrealizować jednym sygnałem (styk, przycisk, czujnik zbliżeniowy) wybór prędkości i star w żądanym kierunku - można użyć diod. Jedna dioda anodą do rozkazu biegu naprzód P1, druga anodą do wyboru prędkości P2, obie katody razem. Połączenie katod przez styk do zacisku CM to start z określoną prędkością (CM to minus). Następne dwie diody mogą być do startu i innej prędkości i poprzez drugi styk/czujnik do CM, trzecia para może załączać ruch do tyłu. Dzięki diodom nie ma kolizji w sygnałach. Cena groszowa, wymiary pozwolą zmieścić to pod pokrywką zacisków.