Zastanawiam się nad zakupem jakiegoś taniego falownika, najpewniej coś chińskiego - któryś z kolegów korzystał z tego typu urządzeń ?? Warto brać je pod uwagę - bo cenowo wypadają bardzo atrakcyjnie...
Autor:
~eplus
Data dodania:
2016-01-19 09:50:20
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
232
Teraz wszystko jest "Made in China". Ale są to czasem produkty przyzwoitej jakości, a czasem polepione wybitnie "na sztukę".
Podam mój sposób dotyczący sprzętu audio-video. Gdy ktoś pytał, czy SatelliteWien to dobra marka, to radziłem tak: otwórz lewą i prawą pokrywkę i wyczuj, czy zbytnio nie latają i czy do zamknięcia potrzebna jest podobna siła. Obejrzyj szpary - czy są jednakowej szerokości? Włącz taśmę albo płytę i posłuchaj, jak głośno pracuje mechanizm. Te rzeczy składają ludzie - starannie albo nie. A scalaki w środku produkują i lutują roboty, tego i tak nie sprawdzisz, ale to, co dostępne z zewnątrz, daje pojęcie o całości.
A co do falownika - koniecznie przed zakupem przeczytać instrukcję obsługi, bo ją mógł tłumaczyć człowiek, a mógł i robot (R2-D2). A instrukcja i zrozumienie funkcji jest bardzo istotne, chyba nie trzeba tłumaczyć.
Autor:
~具有讽刺意味的
Data dodania:
2016-01-20 09:59:52
Lista tematów:
1
Ilosc postów:
2
Falowników Eura z dalekiego wschodu montujemy bardzo dużo i są ok , a instrukcja na co zwraca uwagę eplus jest bardzo dobra .Produkują chyba tez dla renomowanej firmy Parker bo wygląd jest identyczny .
Autor:
~Zdzichu74
Data dodania:
2016-01-21 07:26:34
Lista tematów:
9
Ilosc postów:
3
Ok, dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Na oku mam falownik firmy INVT - mieli koledzy może z nią jakąś styczność ??
Autor:
~Lion23
Data dodania:
2016-01-25 10:28:30
Lista tematów:
8
Ilosc postów:
217
Aktualnie na blogu CzujnikiFalowniki.com.pl można znaleźć wpis dotyczący oferowanych przez te falowniki funkcji, zgodnie z zapowiedzią autora już wkrótce ma tam się pojawić wpis z opisem testu podłączenia, uruchomienia i programowania tych przemienników.
Link do wpisu: http://www.czujnikifalowniki.com.pl/przemienniki-invt-falowniki-made-in-china/
Autor:
~Zdzichu74
Data dodania:
2016-06-27 09:49:18
Lista tematów:
9
Ilosc postów:
3
Zamówiłem dla testów jeden falownik INVT - programowanie, instalacja poszła bez większych problemów, jak dotychczas nie mogę mieć również powodów narzekania odnośnie pracy tego falownika, zobaczymy co będzie dalej.